AALBORG HANDELSSKOLE
​ – SAXOGADE

Formålet med at bringe et sådant kunstværk ind i studiemiljøet var at fortælle de unge mennesker en meget enkelt historie om livet. Vi skaber kunst i Institutioner. Værket hedder: Mod på livet.

Kunstner Betina Jung har skabt denne farverige og optimistiske unge studine, som er klar til at erobre verdenen.​

Skulptur i 3-D

Der er tale om en skulptur i 3-D, som er monteret på væggen. Skåret ud i plexiglas i mange glade farver. Skulpturen har smil på læben - strut i skørterne og har store støvler på. Hun rækker ud - hun har kastet nogle bolde - alt sammen symbolsprog. Støvlerne er symbolet på det fundament, som uddannelsen har givet.  Stigen er symbolet på den viden og erfaring, der opbygges gennem livet. 

Trinene er ikke altid lige, men man arbejder sig langsomt opad. Husene er naturligvis symbolet på den verden, som ligger og venter derude.  Her kan være tale om både dansk kunst eller dansk design. Betina Jung viser gennem dette værk, at hun både er kunstmaler og skulptør. ​Målet var at skabe blikfang, der matchede det unge publikum. Et materiale som de kendte fra deres hverdag. Derfor blev det plexiglas, som de kender fra deres computere og telefoner. Nu er det bare brugt på en anden måde.

​Farverne skulle være glade og vilde, så det skabte den opmærksomhed som fx streetart gør. Noget som talte deres sprog.

Linket mellem kunst og arkitektur skulle naturligvis også spille sammen og passe til historien og billedet af skolen - et livligt og kreativt miljø.  På de fire forskellige etager lavede vi farveskalaer, som matchede værket i aulaen. En etage med gule farver, en med røde farver - en med grønne farver og en med blå farver. På den måde kunne man bruge farverne som navigation også.

Så vi skabte samspil mellem kunst, arkitektur og møbler.

Kunne dette være noget for din virksomhed eller institution, så kontakt Betina Jung på telefon 40 92 27 50, for en uforpligtende snak.

Kontakt betina jung

Ønsker du at høre mere om kunsten, eller vil du vide mere om mulighederne for at få produceret unik firmakunst til din virksomhed? Kontakt mig på følgende oplysninger.